دشمنی 24 ساعته!
آمریکا در دشمنی 43 ساله با ایران ابزارها و امکانات متعدد و زیادی را به خدمت گرفته است. از تحریم، جاسوسی، زمینهسازی برای کودتای نظامی، نفوذ، فشار حداکثری و تبلیغات گسترده علیه جمهوری اسلامی!
جالب اینجاست که تنها با گذشت 10 ماه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در دسامبر 1979، کارتر به سازمان سیا دستور میدهد که جمهوری اسلامی را سرنگون کند و اولین راهبردی که برای سرنگونی ذکر کرده، استفاده از «ابزار تبلیغات» یا همان «پروپاگاندا» است!
اما امروز با گذشت قریب به نیم قرن از این نوع مواجهه با کشور ایران، آمریکا نه تنها از روش خود صرف نظر نکرده بلکه همه ابزارهای گفته شده را برای به عقب کشاندن ایران به کار بسته است، که یکی از مهم ترین ابزارهای این جنگ ترکیبی، پروپاگاندا و تبلیغات است!
اساس کار تبلیغاتی، منحرف کردن اذهان عمومی از حقایق و بیان روایتهای جعلی است به طوری که افکار عمومی را تحت تسلط خود قرار دهد. «دشمن دنبال این است که بر مغزها تسلّط پیدا کند. تسلّط بر مغزها برای دشمن خیلی باارزشتر از تسلّط بر سرزمینها است. اگر مغز یک ملّتی را توانستند تصرّف کنند، آن ملّت سرزمین خودش را دو دستی به دشمن تقدیم می کند. مغزها را باید حفظ کرد؛ تسلّط بر مغزها. یک عدّهای خودشان دروغ نگفتند، امّا متأسّفانه دروغ دشمن را تأیید کردند. مراقب باشید این خطرها برای شما و برای مردمتان پیش نیاید؛ به مردمتان کمک کنید.» 5/9/1401
باتوم یا تبیین؟
اما در مقابل دشمنی که حاضر است نیم قرن به صورت 24 ساعته و با تمام قوا به شما حمله کند، چه چارهای میاندیشید؟ رهبر معظم انقلاب سالهاست با گفتمان سازی و هدایت افکار موثرین جامعه نقشه راه مقابله را طراحی و عملیاتی میکنند. از شبیخون فرهنگی، جنگ نرم، جنگ روایتها تا جهاد تبیین...
اما یکی از مهمترین عباراتی که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سخنان اخیر خود بیان داشتند مربوط به راه کار فکری در مقابل راه کار سخت بوده است: «دشمن در رأس نقشههایش، تبلیغات است. به قول خودشان پروپاگاندا. علاج پروپاگاندا تبیین است؛ از زبان های مختلف، از حنجرههای مختلف، با تعبیرات مختلف، با ابتکارات مختلف. وسوسهای را که روی آن جوان و نوجوان اثر می گذارد چه چیزی میتواند برطرف کند؟ باتوم که نمی تواند برطرف کند، آن وسوسه را تبیین می تواند برطرف کند.» 19/10/1401
ایشان در سخنان سال گذشته فرمودند: « در جنگ های سخت با سلاح های قدیمی دیگر نمی شود جنگید. امروز با شمشیر و با نیزه و با این چیزها، نمی شود به جنگِ توپ و موشک و مانند اینها رفت. در جهاد تبیین هم همین جور است؛ با شیوههای قدیمی [نمیشود کار کرد]. البتّه بعضی از شیوههای قدیمی جایگزین ندارد، مثل منبر، مثل مدّاحی؛ اینها قدیمی است امّا اینها جایگزین ندارد؛ اینها همچنان اثرگذار است و هیچ چیز دیگری جای اینها را نمی گیرد، لکن از لحاظ ابزارهای گوناگون بایستی بِهروز حرکت کرد.» «بعضیها در مقابل تیر و شمشیر ایستادند، در مقابل شبهه نتوانستند بِایستند»
در دنیایی که تمامی ابزارها به نفع گروه اشرار جهانی عَلَم میشوند و سردمداری این شرارت با ابزارهای رسانهای مدیریت خواهد شد، تنها با ابزار تبیین میتوان در این جنگ نابرابر به میدان رفت!
ابزاری که نه شبیه به پروپاگاندای غربی است که با دروغ و فریب نظرها را به خود جلب کند! و نه شبیه به جنگهای سخت و نظامی است که بتوان از سلاح سرد و گرم برای مقابله با اذهان استفاده کرد!
در واقع هر نوع جهادی با مشکلات، خطرات و آفتهایی مواجه است که در صورت عدم شناخت آنها دچارشان خواهیم شد و نه تنها مشکلی را حل نخواهیم کرد بلکه باری به دوش جبهه حق خواهیم افزود!
سخت اما واجب!
تبیین، ملزومات اخلاقی و انسانی را زیر پا نمیگذارد، شخص تبیین کننده باید بیانی حکیمانه، صادقانه، صمیمانه، امانت دارانه و مسئولانه در قبال مخاطب داشته باشد. در حکومتهای مادی تبلیغ به معنای پروپاگانداست، کاری که صرفا برای کنترل افکار عمومی جامعه جهت دستیابی به قدرت و ثروت صورت میگیرد!
اما در تبلیغات و تبیین اسلامی وظیفه کنترلی وجود ندارد، بلکه وظیفه تفاهم است. اگر تفاهم صورت بگیرد، نه تنها افکار عمومی از ویروسهای دروغ در امان میماند، بلکه باعث ورود مسئولانه مردم در جهت تحقق حقیقت خواهد شد. اساس کار تبیین تقویت عقلانیت جمعی است که منجر به برخورد عاقلانه، مسئولانه و امیدوارانه با مشکلات خواهد شد، بر خلاف پروپاگاندا که منجر به فریب قوه عقل میشود و روند نزولی جامعه را به دستان خودشان به شکل نومیدانهای رقم میزند!
جهاد تبیین در واقع ادامه جهاد مال و نفس است، جهادی که به گستره همه نقشهای جامعه است، یعنی همه افراد جامعه مومن و انقلابی باید دست به کار شوند و هر فردی با توجه به ظرفیت، توانمندی خود گوشهای از مسئولیت را بر عهده گیرد. چنانکه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دیدارهای خود با اقشار مختلف جامعه از روحانیون، هنرمندان، ائمه جمعه تا مسئولین کشوری مانند نمایندگان مجلس خواستار تبیین مسائل فکری و عملی مربوط به خود هستند. بسیجیان علیه دروغ گویی، کنگره شهدا با زبان هنر در تبیین حقایق شهدا، هیئات حسینی بعنوان پایگاه و مرکز تبیین، نماز جمعه مرکزی برای تبیین محتوای منطقی و غنی مسائل انقلاب مانند عدالت و استقلال، نمایندگان مردمی مجلس در شنیدن خواسته های مردم و تبیین گره های ذهنی در مشکلات کشوری، برخی از تقسیم وظایفی بود که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سخنان متعدد خود به آنها اشاره فرمودند.
جهاد تبیین با تمام ظرافتهای شکلی فرمی و محتوایی خود در مقابله با روش شیطانی و ناجوانمردانه دشمن سخت مینماید، اما این، تنها راه برای رسیدن به نظم جدید و طلوع تدریجی خورشید حق خواهد بود!
«جهاد تبیین» یک فریضهی قطعی و یک فریضهی فوری است و هر کسی که میتواند[باید اقدام کند]؛ و حالا عرض خواهم کرد که مسئولین در این زمینه بیشتر موظّفند.
ارسال نظرات